مصاحبه با ابراهیم حصاری دبیر سومین جشنواره موج کیش در آستانه افتتاحیه جشنواره


مریم اکبرپور _کیش؛ جشنواره فیلم کوتاه موج کیش که در تقویم سینمایی کشور به ثبت رسیده است، امسال برای سومین دوره در جزیره کیش برگزار می‌شود.

ابراهیم حصاری، دبیر این جشنواره که از سال گذشته در تهران و جزیره کیش فعالیت خود را با فراخوان از سینماگران، کارگردانان و فیلمنامه نویسان آغاز کرد؛ رویکرد اصلی این رویداد را تقویت نگاه و ارتقای سطح فنی فیلمسازان خصوصا در کیش بیان کرد و گفت "تمام تلاش خود را برای بهتر برگزار کردن این جشنواره به نسبت سال‌های گذشته کرده‌ایم."

دبیر جشنواره فیلم‌کوتاه موج افزود، ما با توجه به آزمون و خطاهای دوره‌های گذشته سعی کردیم با برنامه‌ریزی بهتر جشنواره را در سطح کیفی بالاتری در همه‌ی بخش‌ها برگزار کنیم. این ارتقای کیفی شامل همه‌ی بخش‌ها از موضوع جشنواره -که بسیار حساب‌شده انتخاب شده بود- گرفته تا شورای حرفه‌ای سیاست‌گذاری (جعفرصانعی مقدم مجید برزگر و مهدی قربان‌پور) و هییت انتخاب، تیم داوری و همچنین امکانات فنی و پشتیبانی جشنواره؛ می‌باشد.

حصاری ادامه داد جشنواره‌ای که عنوان فیلم‌کوتاه دارد باید تمامی عواملش، از حوزه فیلم کوتاه انتخاب شوند و ما این اعتقاد را در تیم داوری، و کمیته اجرایی لحاظ کرده­ایم.

دبیر جشنواره، امسال با توجه به سیاست‌های منطقه و اقلیم جشنواره، موضوع "سفر و گردشگری" و "دریا" را به عنوان عناوین اصلی در بخش‌های فیلمنامه و فیلم‌کوتاه بیان کرد و ادامه داد وجود بخش"فیلمنامه" از آیتم‌های تخصصی‌ای است که امسال به جشنواره اضافه شده است و با تیمی کاملا تخصصی داوری شده‌اند و ارسال ۷۲۰ فیلمنامه به دبیرخانه موید و موکد توجه و استقبال علاقه‌مندان به این حوزه می‌باشد.

دبیر جشنواره برنامه‌ریزی حرفه‌ای در زمینه‌ی تشریفات و پذیرایی از هنرمندان عزیز، از پرواز و اقامت تا پذیرایی طول جشنواره، را به منظور ارائه خدمات و کیفیت بهتر، از دیگر هدف‌های تیم اجرایی جشنواره، عنوان کرد.

ابراهیم حصاری ادامه داد، یکی از مواردی که در بحث فنی مورد توجه قرار گرفت، ارتقای کیفیت نمایش فیلم‌ها بود که در نتیجه‌ی آن، تیم فنی مجاب به استفاده از سیستم "دی‌سی‌پی دی لیزری"، و "دی‌سی‌پی ای" برای پخش فیلم‌ها شد.

وی همچنین به برنامه‌ریزی بهتر برای میزبانی تعداد مهمان بیشتری هم در حوزه رسانه و هم فیلمساز، اشاره کرد و گفت59  فیلم که به بخش مسابقه‌ی جشنواره راه یافته‌اند طی این سه روز نمایش داده خواهند شد.

دبیر جشنواره موج، باتوجه به بخش ویژه "فیلمسازان کیش" گفت تلاش اصلی ایجاد انگیزه و آموزش برای فیلمسازان کیش و علاقه مندان به این حوزه بوده که رسیدن ۲۰اثر در این حوزه و راهیابی ۴ فیلم  به بخش مسابقه و رقابت در بخش ویژه خود؛ نشان‌دهنده‌ی بسترسازی مناسب فیلمسازی در کیش، و تدارک فضایی برای فعالیت حرفه‌ای­تر فیلمسازان کیش بوده که در این جشنواره نمود پیدا کرده است.

وی با تاکید بر این‌که فیلمسازان کیش، فرصت شرکت در بخش ملی هم داشتند، گفت هدف ما از بخش ویژه‌ی "نگاه فیلمسازان کیش" رسیدن به نگاه متفاوت‌تری در فیلمسازی بود که احساس می‌کنیم محقق شده است.

وی تاکید کرد یکی از فیلمسازان کیش در بخش فیلمنامه و در رقابت ملی، شرکت کرده و به بخش مسابقه نیز راه یافته است.

 

حصاری، تشکیل پاتوق‌های فیلم کوتاه و اکران فیلم‌های سینمای هنر و تجربه را، بازخورد برگزاری دوره اول جشنواره موج دانست و گفت این جریان‌سازی که پایه‌ی آن با جشنواره اول گذاشته شده است، با برگزاری پاتوق‌ها و کارگاه­های مرتبط، که مشتق از آن اتفاق‌ها می‌باشد، ادامه دارد.

او با اشاره به برگزاری نشست‌های تخصصی و کارگاه در حاشیه مراسم اختتامیه‌ی جشنواره، ادامه داد، لزوم ایجاد بستری برای آموزش، ما را به  این سمت برده که کارگاه­هایی برای دوستان فیلمساز داشته باشیم؛ و برای این مهم از حضور کارشناسانی چون کریم لک‌زاده، کاوه مظاهری و پویان­شعله‌ور بهره گرفته‌ایم. داریوش غریب­زاده، مجید برزگر و بهنام بهزادی نیز از جمله کسانی هستند که در این کارگاه‌ها به ارائه مطلب می‌پردازند.

دبیر جشنواره با ابراز خرسندی از اینکه جشنواره مسیر خود را پیدا کرده و به استانداردهای خود رسیده است، حمایت از سمت ارگان‌های تخصصی مثل انجمن فیلم کوتاه ایران (ایسفا) و سینمای جوان را لازم دانست و گفت در همین راستا بعد از نشستی با ایسفا، قرار بر تقدیم مدال ایسفا به یکی از فیلمسازان شد که این انتخاب و داوری توسط سه نفر از اعضای ایسفا، و از دیدگاه خودشان خواهند بود.

حصاری تاکید کرد به اعتراف داوران و هیئت انتخاب، علی‌رغم موضوعی بودن جشنواره فیلم‌های دریافتی توسط دبیرخانه از کیفیت بالاتری نسبت به دوره‌های پیشین، برخوردار بودند و افزود، از جمله فیلم‌های شرکت‌کننده در این جشنواره، فیلم‌هایی هستند که در فستیوال‌های معتبر جهانی مثل کن و ساندنس، حضور داشته‌اند.

امسال برخلاف سال‌های قبل، فیلمسازان برای اولین بار افتتاحیه جشنواره را با مراسمی ویژه در کنار علاقه‌مندان به فیلم کوتاه در جزیره کیش، و با تشریفات ویژه برگزار خواهند کرد و علاوه بر نمایش همه‌ی فیلم ها و نشست‌های بعد آن؛ از برنامه‌های بازدیدی از جزیره زیبای کیش، برای معرفی فرهنگ، زیست‌بوم و جاذبه‌های گردشگری برخوردار خواهند شد.

دبیر جشنواره ‌موج تصریح کرد، دغدغه‌ی سازمان منطقه آزاد کیش، حضور پررنگ‌تر اهالی فرهنگ در جزیره و متعاقب آن، انعکاس فرهنگ و جاذبه ها و.. می‌باشد؛ و تاکید کرد این مهم از طریق مدیوم سینما می‌تواند با کمک به معرفی هرچه بهتر، محقق شود.

ابراهیم حصاری در پایان با بیان این نکته که دغدغه برگزار کنندگان هر جشنواره‌ای اینست که آن نوزاد متولد شده به بلوغ و شکوفایی برسد، گفت ما هم امیدواریم این رشد را همه‌ساله در بخش‌های مختلف کیفی و اجرایی ببینیم و درنهایت به برگزاری جشنواره‌ای بین‌المللی برسیم و جشنواره موج کیش به عنوان برند قابل ارائه‌ای در حوزه سینما مطرح و فراگیر شود.

بعد از تماس بیش از 1500 نفر از هنرمندان سینمایی با دبیرخانه، و پس از اتمام مهلت قانونی، 663 اثر شامل 440 فیلم و 223 فیلمنامه به دبیرخانه ارسال شد که پس از بحث و بررسی و داوری فیلم‌ها و فیلمنامه‌ها توسط هیأت داوری، 69 اثر (شامل فیلم و فیلمنامه) با سه موضوع سفر و گردشگری، نگاه ویژه به دریا و فیلمسازان جزیره کیش انتخاب شدند که آثار برگزیده طی روزهای 5 تا 7 شهریورماه به نمایش در می‌آیند و از برگزیدگان آن تقدیر خواهد شد.