جشنواره فیلم «موج» نیازمند دبیرخانه دائمی است/ چند پیشنهاد برای دوره پنجم
عضو شورای سیاستگذاری چهارمین جشنواره بینالمللی فیلم «موج» کیش میگوید این جشنواره نیازمند دبیرخانه دائمی است.
مجید برزگر فیلمساز و عضو شورای سیاستگذاری چهارمین جشنواره بینالمللی فیلم «موج» کیش در گفتگو با خبرنگار سینمایی صبا با اشاره به اینکه این رویداد در دوره چهارم به بلوغ نسبی رسیده است، مطرح کرد: دوره سوم این جشنواره خوب بود اما به نظر من جشنواره در دوره چهارم به یک بلوغی رسیدهکه برای رسیدن به این شکل از جشنواره برنامهها و نقشههای زیادی پیاده شده است.
به گفته وی، جشنواره فیلم کوتاه «موج» از معدود جشنوارههایی است که پس از ۴ دوره توانسته است بین فیلمسازان فیلم کوتاه مقبولیت و جایگاه پیدا کند.
عضو شورای سیاستگذاری جشنواره بینالمللی فیلم «موج» کیش با بیان اینکه چهارمین دوره این جشنواره برای اولین بار به صورت بینالمللی برگزار شد، مطرح کرد: دریا و سفر موضوع جذاب و مهمی در دنیا محسوب می شود پس جشنواره «موج» میتواند فیلمهایی با این مضمون را از کل دنیا پیدا کند.
برزگر تاکید کرد: از نظر من راز موفقیت این جشنواره تمرکز بر همین موضوع سفر، دریا و گردشگری است و امیدوارم جزیره کیش نیز بتواند قطبی برای فیلمسازانی شود که می خواهند در طول سال با این موضوع فیلم بسازند.
وی افزود: متاسفانه امسال با ویروس کرونا درگیر شدیم و دوره چهارم جشنواره «موج» کیش نیز مانند دیگر رویدادها به دلیل شیوع کرونا و محدودیتهای رفت و آمد آن شور و هیجان دورههای گذشته را ندارد. همچنین برگزاری ورکشاپها و جلسات نقد و بررسی که میتوانست به شکوفایی این جشنواره بیشتر کمک کند امسال به صورت محدودتر برگزار میشود.
عضو شورای سیاستگذاری چهارمین دوره جشنواره بینالمللی فیلم «موج» کیش در پاسخ به این پرسش که برای ارتقای بخش بینالملل این جشنواره باید چه کارهایی صورت بگیرد، گفت: این بخش کمی دیر به جشنواره اضافه شد اما مدیران این جشنواره تلاش کردند فیلمهایی را با مضمون جشنواره برای این بخش انتخاب کنند.
وی ادامه داد: به اعتقاد من دبیرخانه جشنواره باید بسیار زودتر یعنی شاید بلافاصله پس از برگزاری دوره چهارم، فعال شود و بخش بینالملل نیز به ویژه در بخش داستانی سعی کند فراخوان وسیعتری را ارایه بدهد تا فیلمهای مهمتری با مضمون دریا به جشنواره راه پیدا کنند.
این فیلمساز تاکید کرد: همچنین باتوجه به آنکه این جشنواره در جزیره کیش به عنوان یک منطقه آزاد برگزار میشود، باید با دعوت از استادان بینالملل تلاش کند یک هماندیشیای بین فیلمسازان داخلی و خارجی اتفاق بیفتد تا ما بتوانیم سطح کیفی آثار را در ایران بالا ببریم و به یک نزدیکی و غرابت مشترکی در مضمون جشنواره برسیم.
برزگر با بیان اینکه این جشنواره بدون شک نیازمند یک دبیرخانه دائمی است، مطرح کرد: جشنوارهای که دبیرخانه دائمی نداشته باشد محکوم به شکست و این یک واقعیت است به همین دلیل ضروری است که جشنواره «موج» کیش یک دبیرخانه دائمی داشته باشد.
عضو شورای سیاستگذاری جشنواره فیلم «موج» کیش با بیان اینکه در دوران خوب تولید فیلم کوتاه هستیم، مطرح کرد: فیلمهای این دوره از جشنواره به لحاظ کیفی و فنی در سطح بالایی هستند. از آنجا که جشنواره «موج» کیش مضمون مشخصی دارد و هر فیلمی نمیتواند وارد آن شود، تعداد فیلمهای ارسالی به این جشنواره مانند جشنوارههای دیگر نیست اما در دوره چهارم شاهد حضور فیلمهای خوبی هستیم.
برزگر در پایان اظهار کرد: امیدوارم سال آینده جشنواره «موج» کیش به مرحلهای برسد که اولین نمایش فیلمها در این جشنواره رقم بخورد. به هر حال در حال حاضر چند جشنواره مهم در ایران داریم که فیلمها در ابتدا به آن جشنوارهها میروند و سپس بخشی از آنها به جشنواره «موج» کیش میآیند. امیدوارم کار به گونهای پیش برود که فیلمسازان فیلمهایی با مضامین دریا و موضوعاتی از این دست مشخصا برای این جشنواره فیلم تولید کنند و یا اولین مقصدشان «موج» کیش باشد.
چهارمین جشنواره بینالمللی فیلم «موج» کیش به دبیری ابراهیم حصاری از تاریخ ۱۸ تا ۲۱ فوریه ۲۰۲۱ مصادف با ۳۰ بهمن لغایت ۳ اسفند در جزیره کیش در حال برگزاری است.